Voor bedrijven

Elk bedrijf moet ervoor zorgen in ontwikkeling te blijven. Stilstand is achteruitgang! Deze steeds terugkerende oproep gaat niet alleen over kennis maar in deze tijd ook steeds meer over omgang. Vooruitgang moet ook altijd samengaan met bewustwording en groei op het vlak van de persoonlijkheid van mensen. Als het bedrijf volwassener wordt moeten de mensen ook volwassener worden.

Prettige en flexibele mensen

Het is voor een bedrijf belangrijk om mensen in dienst te hebben die prettig en flexibel zijn om mee te werken. Prettig in attitude, motivatie, werkhouding, omgaan met zichzelf en met anderen.

Maar die ook open en nieuwsgierig zijn om de volgende stap te maken in hun eigen ontwikkeling. Bezig zijn met persoonlijkheidsontwikkeling is daarom van belang voor mensen op alle lagen, van CEO’s tot teams.

Met elkaar omgaan

Op het werk zijn mensen voortdurend in relatie met anderen, daarom is het belangrijk dat ze dat goed doen. Hoe ze zich bijvoorbeeld manifesteren in werkrelaties bepaalt voor een groot deel het succes en de effectiviteit van het bedrijf. Want als zaken niet lopen zoals ze moeten, ligt dat doorgaans niet aan de visie van het bedrijf of aan de producten, de apparatuur of de omgeving. Daar wordt voldoende aandacht en geld aan besteed.

Werk stagneert meestal door het karakter van mensen. Er gaan miljoenen verloren omdat mensen elkaar op de werkvloer tegenwerken, elkaar niet mogen, niet communiceren, zich afsluiten of juist de boel domineren. Dit gebeurt van de hoogste functies tot aan de mensen op de werkvloer.

Persoonlijkheidsontwikkeling voor professionals

Open te zijn hierover is voor veel bedrijven en mensen onwennig en eng omdat het zo confronterend is. Zij weten vaak niet hoe ze het proces op gang kunnen brengen.

Persoonlijkheidsontwikkeling is voornamelijk altijd een keuze van het individu, door de vooruitgang in het professionele leven wordt die keuze een vereiste.

Met dit soort vragen halen bedrijven mij o.a. binnen:

  • “Wij willen als bedrijf een volgende stap maken in onze ontwikkeling.”

  • “De talenten en de zelfstandigheid van onze medewerkers komen onvoldoende uit de verf.”

  • “Bij afdeling X durft bijna niemand binnen te lopen door onaangenaam gedrag van enkele personen.”

  • “Ik wil een jaar met sabbatical maar mijn managementteam is niet sterk genoeg om mijn afwezigheid op te vangen.”

  • “Ik wil terugtreden als directeur en mijn kinderen de zaak laten overnemen, maar ze zitten niet op een lijn en zijn er niet aan toe de boel zelfstandig te draaien.”

  • “Al onze medewerkers zijn getest, tot onze verbazing was bij een groot aantal het IQ veel hoger dan verwacht, maar de zelfkennis en sociale kant scoorde laag. Is dit waarom we vastlopen?”

  • “In een van onze filialen gaat de samenwerking met de directeur niet goed, hij wordt niet geaccepteerd, wij zijn zelfs bang voor muiterij”

  • “Er worden andere eisen aan ons gesteld omdat de tijden veranderen, wij moeten veel meer naar buiten treden om onze producten aan de man te brengen.”

  • “Onze ICT’ers zijn heel goed in hun vakgebied. Zij moeten nu meer aandacht gaan besteden aan hun sociale kant.”

Ik biedt bedrijfsadvies, coaching en trainingen aan:

De trajecten staan altijd in het teken van de volgende stap in ontwikkeling van bedrijf en mens.

Bij veranderprocessen, motivatieproblemen, verstoorde teamrelaties, teambuilding en kwaliteitsverbetering is het traject “Ik ben een goede relatie” eventueel in combinatie met de andere methodes een vruchtbare aanpak.

Naast “Ik ben een goede relatie” biedt ik ook “Kun je het loslaten” en training en coaching aan.

“Ik heb een voor mij veel betere balans gevonden tussen verstand en gevoel en ben daardoor de afgelopen jaren een completer mens geworden, daar ben trots op en dankbaar voor.”

“Ik heb haar destijds betiteld als de Nederlandse Dr. Phil. Ze is echt uniek in wat ze doet en hoe ze de dingen benaderd.”

Topsportbegeleiding

Je doet er alles aan om top sport prestaties neer te zetten, je wilt niets minder dan het hoogste niveau.

Maar toch… loopt het niet zoals je wilt. Misschien zit je jezelf wel in de weg?

En is het tijd om daar een doorbraak in te maken!

Zelfkennis en zelfmanagement is cruciaal voor topprestaties.

Mijn benadering van persoonlijkheidsontwikkeling en relaties maakt mensen en samenwerkingsverbanden sterk en veerkrachtig.

Topsport vergt het uiterste van een mens, zowel fysiek als mentaal. Daarom moet er ook op alle vlakken ondersteuning zijn voor de atleten. Dat geldt des te meer als sporters in teamverband samen streven naar het hoogste.

Dan moeten ze niet alleen individueel maar ook en vooral samen sterk zijn. Ik kan daaraan een wezenlijke bijdrage leveren.

Zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, drievoudig wereldkampioen en winnaars van Olympisch zilver in Peking, kunnen daarvan meepraten.

vlnr Marcelien de Koning, Jacco Koops (zeilcoach)
Lobke Berkhout. Fotograaf: Richard Langdon/Ocean Images
Bron: amsterdam.nl

Wil je als atleet of team manager meer weten over wat ik voor jou of je team kan betekenen? Klik dan hieronder voor meer informatie.