Mocht je ooit aan jouw relatie willen werken, dan is deze vrouw een absolute aanrader, Fiona Brouwer. Ze is scherp, kundig en een goede dosis humor. Je relatie zal zeker een positieve wending krijgen.

Rob Derksen

“Ik kan Fiona, heel zeker aanraden. Ze is een echte professional, down to earth met een goed gevoel voor humor, een scherpe luisteraar, en een fijn persoon om mee te werken.
Fiona zal je uit je comfort zone duwen, maar ik kan je verzekeren, met sterke positieve resultaten. Ik heb gewerkt met Fiona om mij verder te ontwikkeling als senior manager, als ook om mezelf als individu te verbeteren in mijn privé-leven. Haar technieken en de vele gesprekken hebben me geholpen mezelf verder te ontwikkelen tot een beter mens in privé en professionele leven. Deze ontwikkelingen waren duidelijk zichtbaar voor mijn vrienden en familie evenals mijn collega’s op het werk. De resultaten hiervan waren ook zichtbaar in mijn werk. Ik ontmoette Fiona meer dan acht jaar geleden en heb altijd genoten van het werken met haar en ik blijf met haar werken om mijn internationale en diverse teams verder te laten ontwikkelen.”

Jacques J.G. Vincken, Credit & Risk Manager at Royal Dutch Shell

Na bijna 30 jaar samen, bleken wij -onbewust- enorm uit elkaar gegroeid. Allebei met eigen werkzaamheden bezig, de kinderen werden groter en zelfstandiger, weinig activiteiten meer samen, voor veel 40/50ers bekende signalen.

Na diverse “alarm bellen” kwamen wij via een relatie in contact met Fiona Brouwer. Zij leerde ons in korte tijd om aan onze individuele persoonsontwikkeling te werken en om weer een goede relatie te worden. Tijdens de fantastische sessies is het Fiona die, met haar enorme woordenschat, ons spiegelt en laat zoeken naar inzichten. Nooit oordeelt zij over situaties en bekijkt de situatie vanuit een hoger perspectief. Zij heeft er binnen een paar maanden voor gezorgd dat wij weer een prachtig vooruitzicht hebben om samen verder te gaan.

Dankjewel Lieve Fiona, dat je onze relatie weer een toekomst hebt gegeven.

Fiona is een vakvrouw! Ik zou iedereen in mijn omgeving aanraden om, als het niet meer stroomt in je relatie, of omdat je je relatie óf jezelf wilt ontwikkelen, bij Fiona in de leer te gaan.
Ik denk dat ze met haar rijke voedingsbodem (Prof. van Praag, Harville Hendrix, Hale Dwoskin e.a.) de beste relatiecoach in Nederland is.

De oproep in de titel van haar boek: “Ik ben een goede relatie” maakt dat je je persoonlijk aangesproken voelt om dat ook te realiseren. Fiona neemt je mee op pad en geeft handreikingen om het ook echt te gaan doen. Fiona legt patronen zo uit dat ze binnen komen en dat je met de stagnerende aan de slag kunt. Resultaat is dat je je verantwoordelijkheid neemt om in relatie te zijn.

Wat verder is blijven hangen zijn haar 12 basisbehoeften en ook je kunt in een dialoog altijd vragen: “als ik het goed begrijp… ?”. Dit vraagt een open houding, nieuwsgierigheid en wezenlijke interesse in de ander en (soms) ook over je eigen gelijkhebberigheid heen stappen. Dit leidt tot zelfinzichten en wezenlijke interactie die bijdragen aan je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de ander.

En dan nog een paar steekwoorden om Fiona te kenschetsen: ongeëvenaard, humor, direct, confronterend, met de wil om je te helpen altijd weer terug op je koers te komen en het beste uit jezelf te halen!

Hilke de Wit, ACT2Thrive, verandermanagement

Mijn vriendin en ik zijn bij Fiona gekomen om onze relatie te verbeteren – lees redden. Ondanks onze trouwplannen en baby-dochtertje was er bijna continue een conflict tussen ons gaande. Door en tijdens de sessies kwam de (mijn) aap uit de mouw: ik was al vanaf zeer jonge leeftijd met iedereen en alles aan het strijden en dus zeker met mijn vriendin én ons dochtertje. In no-time had ik mijn strijdbijl begraven door dit inzicht en dat gaf onze relatie een mega boost. De liefde stroomde weer tussen ons en we zijn dan ook niet lang daarna getrouwd.

Een gelukkige en ontspannen periode brak aan en er stond niets meer tussen ons in. Echter na verloop van tijd kwam de klad er weer in. Zo heftig dat mijn vrouw een scheiding vaak als beste optie zag en daar ook concrete plannen voor had. Ik voelde me machteloos en nam dat haar kwalijk. Ze gaf aan mij niet te vertrouwen en voelde zich bijna altijd op haar hoede. Ik vond dat meer dan onterecht want ik ben er altijd voor haar en voor ons dochtertje. Ergens wist ik dat ik iets wilde en moest veranderen in mezelf om los te komen van verwijten en toch weer dat gevoel van strijden. Al snel had Fiona mijn patroon opgehelderd: ik had mijn strijdbijl ingeruild voor een weegschaal!

Nu ik die ook aan de wilgen heb gehangen is het tij gekeerd en staan we naast elkaar in plaats van tegenover elkaar. Dankzij Fiona’s scherpe maar liefdevolle helderheid krijg ik nu het volledige vertrouwen van mijn vrouw en gaat onze energie niet meer richting een scheiding maar naar een tweede kindje…

EINDELIJK SNAP IK HET! Geweldig boek heeft zij geschreven.
Al jaren vroeg ik mij af hoe toch de klad in mijn/onze relatie was geslopen en nu begin ik het te snappen. Het ligt niet (alleen) aan haar. Wist ik veel van de twaalf basisbehoeften. Wist ik veel dat ik blijkbaar nog steeds op zoek ben naar wat ik vroeger niet heb gekregen. Wist ik veel dat ik dat nu niet meer ga krijgen. Wist ik veel dat wat mijn partner over mij zegt ook meestal waar is. Nu weet ik het wel, nu begin ik het te snappen. Dank je wel voor dit heldere boek Fiona. Dank je wel; het heeft mijn/onze relatie gered.

In de eenvoud/duidelijkheid toont zich de ware meester absolute aanrader! Heel mooi boek.

Duidelijk en helder, gemakkelijk leesbaar. Veel praktische voorbeelden. Heel diepgaand als je tenminste durft om de inhoud niet alleen ( academisch ) te lezen maar ook tot je te laten doordringen en de inhoud toe te passen. Dan ontdek je patronen van jezelf die je ook ‘meeneemt’ in je relaties en veel verklaren waarom het niet altijd loopt zoals je graag zou willen. En je ontdekt een mooie manier om het beter/anders te doen en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel in een relatie. Het boek is heel geschikt om zelf mee aan de slag te gaan. Je kunt het gebruiken als een werkboek en aan de hand van de opdrachten onderzoeken waar je zelf steken laat vallen in jouw aandeel in relaties. Geeft veel inzicht en praktische handvatten. Een topper op relatiegebied!!

Ik heb Fiona Brouwer voor het eerst ontmoet tijdens een seminar waar zij gastspreekster was. Haar no-nonsense en direkte aanpak sprak mij al gelijk aan.

Het was een combinatie van een cabaretière en een hele strakke trainster. Heel simpel en praktisch gaf ze het thema “ik ben een goede relatie” aan een zaal met 200 mensen. Later in het verhaal ging ze over op stand-up coaching. Met heel veel respect voor de persoon weet ze heel confronterend de mensen te bewegen om naar hun eigen gedrag en aandeel in de relatie te kijken.

Later heb ik Fiona als trainster mogen ervaren in een van mijn opleidingen die ik gevolgd heb. Daar verzorgde zij het blok “relaties”. Dit blok vergeet ik mijn hele leven niet meer. Mede door het feit dat ik enorm werd geraakt door de spiegel die mij werd voorgehouden.

Na mijn opleiding heb ik regelmatig een beroep gedaan op Fiona haar capaciteiten. Ik heb haar onder andere ingeschakeld voor het geven van opleidingsblokken en als gastspreekster. Ook heb ik persoonlijk gebruik gemaakt van haar coaching in mijn eigen relatie.

Ik heb haar destijds betiteld als de nederlandse Dr. Phil. Ze is echt uniek in wat ze doet en hoe ze de dingen benaderd.

Trefwoorden zijn: Humor, respect, doortastend, krachtig, eerlijk, oprecht, authentiek en betrokken.

Ik kan iedereen aanraden om eens kennis met haar te maken.

Guus van Leeuwen

“Met haar intelligentie, scherpe inzicht, luisterend vermogen, ervaring, heldere communicatie, congruentie en integriteit, weet ze je een spiegel voor te houden waardoor je naar een hoger niveau in je bewustwording en ontwikkeling wordt meegenomen.

Verwacht geen alledaags gesprek. Een traject aangaan met Fiona kan een uitdaging zijn. Maar wanneer je werkelijk verdieping of verandering wil in je leven, in je relatie of op werkgebied, wanneer je jezelf werkelijk wil leren kennen, en bevrijden van belemmerende patronen, is zij de aangewezen persoon. Fiona is een vrouw van kracht met een zuiver hart. Gedurende 25 jaar heeft Fiona mij in diverse processen op zeer directe en ook verfrissende manier enorm ondersteund.”

Dorien van Nieukerken

Na mijn scheiding, een jaar geleden, had ik al veel gedaan om dit allemaal te verwerken. Ik merkte bij mijzelf dat er nog dingen diep van binnen zaten die ik niet in mijn eentje een plek kon geven, maar waar ik wel last van had.

Ik wilde niet meer boos zijn op mijn ex en zijn nieuwe vriendin, omdat ik degene ben die daar het meeste last van heeft. Ik wilde verder en niet die last van die boosheid en het gevoel van falen met me mee torsen.

Het was een intens proces waar ik doorheen ging.

Veel meer rust dan dat ik van te voren had gedacht dat ik zou krijgen. Ook veel meer zelfinzicht. Het heeft me bevrijd van een hoop negativiteit die ik met me mee sleepte, ondanks dat ik een heel positief persoon ben. Ik laat nu veel eerder los en houd beknellende emoties niet lang meer bij me.

Ik kon ter plekke bij Fiona een aantal grote dingen loslaten. Mijn gevoel van falen en de pijn die dat met zich meebracht.

Als ik dit niet had gedaan, dan had ik nog steeds gespannen interacties met mijn ex-man gehad en daar had ik onnodig last van gehad. Ik zou een lading negatieve emoties met me meedragen die mij naar beneden halen.

Fiona is naast een expert in haar vak ook een lieve en warme vrouw, die echt om je geeft en aandacht heeft voor mij en mijn situatie. Ze confronteert je ook met je eigen verhaal en laat je ook kijken naar de andere kant. Ze pikt geen smoesjes. En ze heeft echt een bak ervaring waar je u tegen zegt en ze komt met veel goede en bruikbare tips en adviezen.

Warm, liefdevol, veel humor, geduldig en een vakvrouw.

Ga naar Fiona, echt, je komt er veel lichter vandaan dan dat je er naar toe ging.

Janneke de Kler

Voordat ik bij Fiona kwam, was ik iemand die bang was om alleen te zijn en zich vaak erg eenzaam voelde.
Een “verliefdheids junkie” noemden vrienden me, omdat ik me van de ene relatie in de andere stortte. Als ware je de ene sigaret met de andere aansteekt, zo hopte ik van verliefdheid naar verliefdheid. Eigenlijk voelde ik me alleen goed als ik in een roes van verliefdheid verkeerde.

Maar écht gelukkig was ik niet en als de verliefdheid was uitgewerkt, kwamen de problemen. Het was een emotionele achtbaan waarin ik me bevond, met hoge pieken en diepe dalen. Heen en weer werd ik geslingerd en zelf was ik totaal stuurloos.

Het werken met Fiona heeft me bewust gemaakt van mijn emoties, reacties en gedrag in allerlei situaties. Ik ben de ingesleten patronen en automatismen gaan herkennen en daardoor kon ik op een gegeven moment zeggen: “Ik zie dat ik ernaar neig weer dit oude pad in te slaan, dit pad dat leidt naar verdriet en pijn. Ik zie de neiging en doordat ik het nu zie, kan ik in plaats van het automatisch in te slaan, ervoor kiezen dat niet te doen. En ik kan dus nu een ander pad kiezen. En weet je wat: ik doe dat!”
Toen zijn dingen wezenlijk gaan veranderen in mijn leven.

Voorheen was ik altijd heel streng voor mezelf. In gedachten gaf ik mezelf er constant van langs, alles moest in een keer perfect gaan en ik gunde mezelf geen fouten. Ik was hard voor mezelf, heel hard, en dat maakte me somber en verdrietig. Daardoor had ik anderen nodig die me oppepten, lief en aardig waren en warm, en die zeiden dat ik mooi was, de moeite waard, getalenteerd en ga zo maar door. Ik had kortom anderen nodig om me een goed gevoel te geven.
Door het werken met Fiona heb ik geleerd beter voor mezelf te zorgen. Ik ben milder geworden, liever, zachter. Ik zorg nu voor mezelf als ware ik voor een kind zorg: ik geef het liefde, aandacht, complimentjes, vrije tijd, aanmoediging, de ruimte om te leren, te spelen, te groeien.. En ik luister heel goed naar wat het wil en niet wil.

Inmiddels ben al een tijdje single en niet verliefd, maar ik kan je zeggen: ik ben gelukkiger dan ooit te voren! De eenzaamheid is helemaal verdwenen en alleen zijn vind ik nu heerlijk. Ik heb meer vrienden dan voorheen en de contacten zijn opener en echter geworden. Er is meer verbinding.

“No more drama in my life” zong Mary J. Blige eens. Dat geldt zeker voor mij! Dankzij Fiona ben ik vrij, sterk, stabiel en heeeeel gelukkig.

Sara

Ik ben een liefhebber

‘Als ik zo door ga, waar brengt me dit dan? Wat is eigenlijk mijn bedoeling? Wat wil ik met dat knagende gevoel van binnen? Waarom reageren mensen soms 180 graden anders dan ik op dat moment zo verschrikkelijk behoefte aan heb? Wat is het dat ik doe?’

Na het lezen van het boek ‘Ik ben een goede relatie’, heb ik met deze vragen onder de arm contact met Fiona gezocht. Haar boek gaf mij precies dát ongemakkelijke, haast irritante gevoel dat ik kennelijk op dat moment nodig had om in beweging te komen. Fiona heeft mij wegwijs gemaakt in mijn labyrint van gewoonten in de omgang met mijzelf en met mensen om mij heen. Gewoonten waarvan ik eerder het effect niet zag en die ik heb leren zien door de ogen van mijn dierbaren. Zij hebben mij – door middel van interviews – zicht gegeven op mijn onhebbelijkheden en het ongewenste effect daarvan voor mijzelf. Confronterend, juist omdat ik dacht dat ik mijn minder fruitige eigenschappen goed verborgen had.

Op basis van dit inzicht heb ik mijn persoonlijke missie kunnen ontdekken, mijn bedoeling: ik ben een liefhebber. Zowel van jou als van mijzelf, met een kwinkslag naar liefhebberij: wat je graag doet, hobby-achtig mag zijn met een knipoog naar het al te serieuze. Sindsdien is mijn missie mijn leidraad in het dagelijkse leven. Sindsdien liggen mijn gedrag en de reactie daarop van anderen dichter bij wat me past.

Opvallend aan de aanpak van Fiona tijdens mijn coachingstraject, is haar directe en precieze spiegeling van wat je doet en hoe dat wel of niet werkt. Geïllustreerd aan de hand van de rol van sjoemelaar en politieagent, kreeg ik versneld zicht op mijn bedoeling, wat knaagt en wat niet en hoe ik aan de hand van mijn missie mijn gedrag zou kunnen laten passen bij wie ik ben. Fiona’s gulle lach en af en toe theatrale uitbeelding van vooral de sjoemelaar, brachten de broodnodige relativering om als resultaat van het coachingstrajectmijn persoonlijke missie te kunnen ontdekken.

Suzan Vernie

Samenwerken doe je beter door je als individu open te stellen. Fiona doet dit volgens een fijn en werkbaar proces. De weg naar een golden life! We zijn als individuen veel bewuster geworden van onszelf, waardoor we veel beter zijn gaan samenwerken. Dit heeft geleid naar een gouden jaar.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout ~Wereldkampioenen Zeilen en Sportploeg van Nederland

Fiona Brouwer leerde ons echt eerlijk te kijken naar onszelf en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen aandeel in onze relatie. Zonder Fiona hadden de roddelbladen het bankroet van onze relatie verhaald, nu verhaalden ze van onze overwinning en triomf over onszelf. We zijn ieder apart sterker geworden en samen sterker dan ooit.

Martin en Helly Gaus

In verbinding met de ander bereik je meer dan in je eentje

Via een goede vriend ben ik in contact gekomen met Fiona in een tijd dat mijn huwelijk in crisis verkeerde. De gesprekken met Fiona hebben mijn huwelijk niet kunnen redden, maar wel de relatie met mijn ex-partner en heeft de band met mijn kinderen sterker gemaakt. Het belangrijkste inzicht dat de gesprekken mij gegeven hebben is: in verbinding (willen) zijn met de ander. Mijn eigen handelen en gedrag zijn mede bepalend om een vitale, gezonde relatie met anderen op te bouwen. Ik heb geleerd om in gesprekken mijn gevoel ruimte en tijd te geven, door het tonen van echte interesse in de ander, door eerst te luisteren en empathie te tonen. Ik vertrouw meer dan vroeger op mijn intuïtie. Na elk gesprek met Fiona ga ik weg met het idee dat ik op mijzelf en mijn handelen heb geflecteerd en dat de vragen van Fiona mij op weg helpen volgende stappen te zetten. Wat ik heel mooi vind, is dat men ook in mijn werk dit aan mij teruggeeft.

Ik heb een voor mij veel betere balans gevonden tussen verstand en gevoel en ben daardoor de afgelopen jaren een completer mens geworden, daar ben trots op en dankbaar voor. Tegelijkertijd ben ik mij ervan bewust dat dit deel van mijn zijn levenslang onderhoud zal vragen.

Peter de Visser

Before I met Fiona I was often wishing I had a partner, and thinking what life would be like if I was in a partnership. This made me feel like cinderella waiting for her prince – alone and unhappy.

With speaking to Fiona I began to look at the cost of this behaviour on myself. – I was quite shocked at how obsessed and automatic I was about always wanting to be with someone.I begun t uncover the cost of these stories which was far greater than I had ever realised on my own.

Now, I can look back and realise how much freer I am now – it’s like I left a prison of my own making! Now this suffering has disappeared I am so much more at peace with myself.

I am no longer lonely wishing it was another way.This has ended considerable suffering in daily life. I am now able to choose for myself – be free to be me and to build my own life based on meeting my own needs with ease joy and gratitude.

Thank You Fiona

Liz Calvert

Zonder dat ik me bewust was ben ik lange tijd mezelf kwijt geweest. Wie ik was, wat ik was en waar ik voor stond. Met (be)hulp van Fiona Brouwer ben ik weer in mezelf gaan geloven, vertrouw ik op mezelf en ben
Ik ook goed voor mezelf. Zonder de gesprekken die ik heb gehad met Fiona Brouwer was ik waarschijnlijk niet waar ik nu ben. Vertrouwend op mezelf en op mijn innerlijke gevoel weet ik wanneer ik moet loslaten.

Wat moeilijk om dit proces, mijn proces, in een korte omschrijving weer te geven. Ik kan alleen nog maar toevoegen dat zonder jouw hulp ik nooit meer de ‘oude’ was geworden.

Dank je!

Anita Meessen, I-am Personal Assistant